MARS serija servo hidrauličkih strojeva za brizganje

HAITIAN je jedan od pionira u razvoju i primjeni servo pogona na strojevima za brizganje plastike.

Nakon višegodišnjeg istraživanja i testiranja, kao rezultat vlastitog razvoja na tržište je 2007.god. lansirana serija MARS, kod koje je prvi put primjenjen inovativni servo agregat, koji uključuje istosmjerni servo motor (Haitian Drive), zupčastu pumpu (Sumitomo Japan) i inverter (KEB Nemačka). Patentiran je novi tip pogona -  ’MARS TEHNOLOGIJA’.

HAITIAN-ova strateška odluka je bila da ovaj tip pogona bude uključen u standardnu opremu strojeva serije MARS. U poređenju sa klasičnim rješenjima, ovaj koncept pogona donosi uštede energije od 20 do čak 80%.

Zahvaljujući prije svega novoj vrsti pogona, koji je omogućio velike uštede energije i druge prednosti, serija MARS je postala svjetski bestseller sa preko 350.000 prodatih jedinica do sada,  što je čini vjerojatno najbolje prodavanim strojem za brizganje u istoriji.

MARS TEHNOLOGIJA pogona je uspješno primjenjena i na druge serije HAITIAN-ovih strojeva, kao što su serija JUPITER (strojevi sa dvije kalupne ploče) i IAPETUS (višekomponentni strojevi).

Trenutačno je aktuelna unapređena generacija - serija MARS V. U odnosu na prethodnu generaciju, MARS V donosi povećane brzine ubrizgavanja od 11-35%, poboljšano pozicioniranje otvaranja zatvaranja u granicama +/- 1 mm kod manjih i +/-2 mm kod većih tonaža, redizajniran sistem za zatvaranje sa još stabilnijim prijenosom sile, kao i širi spektar dodatnih opcija i paketa opreme. U standardnoj opremi strojeva do 1200 tona je elektro pogon doziranja materijala, kao i SMART funkcije novog kontrolera.