JENIUS serija hibridnih strojeva za brizganje

ZHAFIR JENIUS je serija hibridnih strojeva koja kombinira brzinu i preciznost električnog pogona VENUS i ZERES serija sa snagom i stabilnošću hidrauličkog sustava zatvaranja sa dvije kalupne ploče JUPITER serije.

Zahvaljujući inovativnom modularnom dizajnu, omogućena je iznimno učinkovita kombinacija koja zadržava sve prednosti kako električnog, tako i hidrauličkog pogona.

Jedinica za ubrizgavanje serije JENIUS pogonjena je servo motorima i u usporedbi sa hidraulički pogonjenim ubrizgavanjem odlikuje se izuzetnom preciznošću, većim brzinama ubrizgavanja i besprijekornom ponovljivošću parametara.

Kompaktna izvedba jedinice za zatvaranje sa dvije kalupne ploče omogućava veći prostor za prihvat kalupa, produljene hodove otvaranja, zatvaranja i kretanja izbacivala, uz uštedu radnog prostora i do 30% u poređenju sa hidrauličkim strojevima sa klasičnom sustavom zatvaranja. 

Patentiran hidraulički sustav za zatvaranje i bravljenje kalupa ostvaruje preciznu kontrolu zatvaranja i iznimnu paralelnost kalupnih ploča, uz dva dodatna cilindra za brzo otvaranje/zavaranje.

Serija JENIUS posjeduje posebno ojačanu konstrukciju i pažljivo balansirano opterećenje što omogućava i veću nosivost. Sve navedeno čini ovu seriju izvrsnom rješenjem za brizganje elemenata u okviru auto industrije i proizvodnje bijele tehnike.

Preuzmite katalog: