U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Europi

06 2017

Početkom lipnja 2017. je u Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Europi - model JU40000II/8800 iz serije JUPITER II Plus.

JUPITER II serija energetski učinkovitih brizgalica sa dvije kalupne ploče odlikuje se posebno ojačanom konstrukcijom, pažljivo balansiranim opterećenjem i 50% većom nosivošću postolja, a za trećinu manjom duljinom u poređenju sa kompatibilnim strojevima sa tri kalupne ploče i sistemom škara. Uz uštedu radnog prostora, JUPITER II nudi veći razmak između vodilica, veći hod otvaranja i povećanu nosivost pokretne kalupne ploče.

U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi

Patentiran hidraulički sustav za zatvaranje kalupa sa kratkohodnim cilindrima ostvaruje visok tlak zatvaranja, preciznu kontrolu visine i iznimnu paralelnost kalupa, uz dva dodatna cilindra za brzo otvaranje/zavaranje. Robusni klizači za oslanjanje pokretne kalupne ploče omogućavaju rasterećenje vodilica i bolje radne performanse. 

Digitalni pozicioneri za preciznu kontrolu položaja, mogućnosti profiliranja tlaka i brzina u više zona i paralelne kretnje stroja maksimalno skraćuju ciklus uz povećanu preciznost i kontrolu procesa. Cjelovita kontrola proizvodnje omogućena je i proporcionalnom kontrolom ubrizgavanja, držanja (naknadnog tlaka) i dekompresije. Upravljačka jedinica KEBA 2880 sa 15’’ touch screen ekranom omogućava jednostavno i fleksibilno upravljanje.

U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi

Patentiran sustav servo pogona JUPITER serije, koji dolazi u okviru standardne opreme, ostvaruje prosječnu potrošnju od 0,4 kWh el.energije po kg prerađene mase. Uštede energije kreću se od 20% do čak 80% u poređenju sa konvencionalnim brizgalicama.

Model JU40000II/8800 pušten u rad u Inđiji je treća velika brizgalica sa silom zatvaranja iznad 1500 tona koju je Haitian isporučio istom kupcu u posljednje tri godine. Masa ubrizgavanja ovog modela je 51.459 g uz kapacitet ubrizgavanja od 2.838 g/s, silu zatvaranja od 4.000 t i instaliranu snagu od 690 kW. Stroj je opremljen tro-osnim servo robotom XTD-3000 ID Hilectro, takođe HAITIAN-ove proizvodnje. Masa ovog stroja skupa sa robotom iznosi oko 270 t, dok je duljina oko 20 m. Ovaj stroj je isporučen kupcu i puštena u rad u roku od samo šest mjeseci od potpisivanja ugovora.

Još slika i video sa puštanja u rad pogledajte OVDJE