HAITIAN otvara tvornicu u Srbiji na 350.000 m2 prostora

08 2022

Haitian International ulaže oko 100 milijuna eura u izgradnju moderne tvornice u Rumi u Srbiji, čime širi svoju proizvodnu i logističku mrežu u Europi.

Godišnje će se proizvoditi do 2.500 strojeva za injekcijsko prešanje na visoko učinkovitim proizvodnim linijama za pokrivanje tržišta Europe, Turske, Rusije, Afrike, Indije.

Izvrstan položaj grada Rume u odnosu na međunarodne luke i autoceste prema Europi, razvijena infrastruktura, dostupnost visokokvalificirane radne snage, kao i izvrsna podrška Agencije za razvoj i lokalne samouprave, bili su odlučujući čimbenici u donošenju odluke da se ovdje smjesti buduća velika proizvodna baza.

Početkom 5.mjeseca 2022. godine HAITIAN je potpisao ugovor o kupovini zemljišta u Industrijskoj zoni Rumske petlje ukupne površine oko 350.000 m2. Izgradnja u Rumi počet će 2022. godine, a završetak je predviđen početkom 2025. godine. Na ovoj će se lokaciji proizvoditi kompletan asortiman servo hidrauličkih strojeva za brizganje - serije Mars i Jupiter sa silama zatvaranja od 600 do 33.000 kN. Osim toga, u planu je proizvodnja strojeva za lijevanje metala, robota i sustava automatizacije te CNC obradnih centara.

Osim proizvodnje strojeva i opreme, na ovoj će lokaciji biti smješten veliki tehnološki servisni centar, kao i trening centar, čime će se intenzivirati tehnička podrška kupcima u Europi. Također, s obzirom na složenost planiranog proizvodnog programa, potreban je razvoj široke mreže lokalnih dobavljača, što će imati vrlo pozitivne posljedice za cijelu regiju.

Cijelu vijest pročitajte ovde 

Na slici možete vidjeti budući izgled upravne zgrade na lokaciji u Rumi